Sa zicem ca ajungi intr-un moment al vietii in care simti ca nimic nu merge cum ai vrea. Te simti, deconectat cumva de lume, nu prea te mai poti bucura de nimic si te simti blocat in tot felul de ganduri, fara o perspectiva care sa te entuziasmeze.

Apoi, intr-o zi care nu promite nimic, dai ‘intamplator’ de o persoana care iti pune cateva intrebari despre tine. Neavand nimic de pierdut, intri in conversatie si te afisezi intru totul, cu bune si rele. 

La un moment dat, persoana respectiva, foarte convigatoare de altfel, iti spune ca te poate scoate din toata situatia asta si poate face din tine un om capabil sa-si traiasca viata si sa fie fericit, daca te invoiesti sa faci tot ceea ce iti spune, cu pretul vietii. 

Ce-ai face? Suna ciudat, periculos, nu-i asa? Cat de extrema trebuie sa fie situatia ca sa accepti?

Cartea ‘Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito’ il pune in prim plan pe Alan Greenmor, un american nascut care traieste in Franta. Ajuns intr-o situatie critica, fara prea multe optiuni, accepta aceasta ‘oferta’ de mai sus. Doar ca lucrul asta se transforma in tot felul de provocari, care mai de care mai amuzante dar reale, din care toti avem de invatat. 

Am ras, am stat cu sufletul la gura pana la final si ma gandesc serios la a urma macar unele dintre ele. Nu mai citisem niciodata un ‘thriller de dezvoltare personala’, insa e tare fain cum Laurent Gounelle a reusit sa ma proiecteze intr-o poveste pe care am cititrait-o si mi-a adus mai mult optimism in fiecare zi.

O carte cu twist, care m-a facut sa realizez ca fiecare dintre noi avem, zilnic, cate-o conversatie din asta. Exista o voce interioara care face cam acelasi lucru cu noi, indiferent la cat de tare o auzim.

Asa ca daca ai chef de ceva usor, surprinzator, care sa descreteasca un pic fruntea, caut-o prin librarii sau la vreun prieten care o are. Altfel, o poti comanda sau citi pe Kindle in engleza.

Comments

comments