Acum exact un an, cam pe la ora 12 eram in Romania, in camera mea de pe strada Decebal, avand o conversatie profunda despre relatii si despre ce va fi incepand cu urmatoarele ore.

Pe la ora 14 am plecat spre piata Alba Iulia, unde ma astepta un cuplu ce mergea spre Craiova. I-am gasit prin BlaBlaCar. Si eu mergeam spre Craiova, a doua oara in viata mea, insa de data asta, spre aeroport.

Soare, vreme calda. Am ajuns intr-un final la aeroport, am luat o doza de suc si niste covrigei de la un tonomat si am stat acolo cuminte. In cele 2 ore, am inceput sa ma simt ciudat. Era prima oara cand plecam la drum lung singur, fara un bilet de intoarcere. Am vorbit cu ai mei, cu cativa prieteni si am tras un ochi la un raft de unde puteai sa iei carti pe gratis si sa citesti.

Aeroportul din Craiova. Ziua plecarii

Toti pasagerii cu destinatia Barcelona sunt chemati la poarta pentru imbarcare. M-am aliniat frumos, am mai dat un telefon acasa si ultimul prietenei mele careia i-am zis cu lacrimi in ochi ca ne vedem in curand.

De ce atata intensitate si incotro mergeam?

Tocmai incepuse una din cele mai puternice experiente de pana acum. Urma o plecareĀ in Spania, unde in doua zile urma sa incep un traseu din El Camino de Santiago. Ma asteptau cam 1000 km de mers pe jos cu un rucsac in spate, de la granita cu Franta (Irun), pana la ocean (Fisterra).

In aceeasi zi, un an dupa, scriu acest articol din Londra – un loc ramas in capul meu de 4 ani dar care nu era in nici un plan atunci.

Richmond Park, Londra. Am luat-o la pas prin oras si peisajul e asemanator cu unele din Camino.

Am o gramada de flashback-uri si memorii care-mi vin mai ales in perioada asta. Asa ca am ales sa scriu despre drumul meu la un an dupa, caci acum am linistea o fac, dupa o perioada in care viata mi-a fost un continuu rollercoaster. Unul in care urcam sus mult si coboram repede, foarte jos .

Deci daca vrei nu doar sa afli o poveste, dar toate tips-urile pentru a merge acolo, ce exercitii poti face, ce rucsac sa ai si asa mai departe (prin perspectiva mea), intra din cand in cand pe blogul meu si cauta dupa tagul #elcamino2016.

Comments

comments